Building for the Next Generation

News

McGough Headquarters Project Receives Minnesota Brownfields ReScape Award

McGough is honored to have been awarded the Minnesota Brownfields ReScape Award - Economic Impact Category for our Company Headquarters project. The ReScape awards program recognizes brownfield redevelopment projects demonstrating innovation, collaboration and exemplary results in revitalizing formerly contaminated land. The Economic Impact Category is awarded to projects modeling positive economic impacts for cities and neighborhoods involving community wealth creation, job or housing creation, increase in tax base, and/or promotion of smart growth. To learn more about the award and watch this year’s award ceremony, click here.  https://rb.gy/urrjcu

In November, 2019, McGough celebrated completion of its new Roseville Minnesota headquarters. The new McGough Headquarters houses nearly 250 employees previously located in three separate twin cities offices. Not only did McGough keep their headquarters local, but they used the opportunity to improve a property that had become unsightly in the community. They purchased a brownfield site, coincidentally adjacent to their existing location, that was home to a trucking transfer facility. Existing on this property was a 25,000 SF free-span warehouse with a wood and bowstring-truss roof and dock doors lining the two long sides of the building. This warehouse was connected to a 1950’s era office building. Everyone could see potential of the warehouse as office space, and the demolition of the existing office building and replacement with a new addition to the warehouse greatly improved the site. 

The building highlights the unique capabilities and quality workmanship for which McGough is known. Almost every decision that shaped the design of the new headquarters was based on the celebration of the culture and history of McGough. These decisions came together to create a “raw but elegant” aesthetic. The renovation project created 54,277 square feet of office and collaboration space. The previous east and west building wings were demolished, and a new two-story entry addition was constructed, featuring a curved poured-in-place concrete staircase and a brick-cladding exterior. The terminal’s bow truss area was structurally reinforced and walnut-blasted, restoring the roof structure to its original splendor. The bow truss area, arguably the heart of McGough’s new headquarters building, houses a large and collaborative open office space featuring flexible workstations, huddle areas, break stations and glass conference rooms.

The project vision was created and brought to life with the support of several Twin Cities-based design and subcontractor partners, including HGA Architects and Engineers, Schadegg Mechanical, Gephart Electric, Twin City Glass, Vieau Associates, Fredrikson & Byron and American Engineering & testing. The City of Roseville’s Economic Development Authority supported the cleanup and revitalization of the blighted property, and Bremer Bank provided project financing.

McGough is seeking WELL™ certification on its new headquarters in support of its commitment to its employees’ health and wellness. The WELL Building Standard™ is the first standard to integrate human health and wellness objectives into the design, construction, and operation of buildings.

Our legacy is built by our remarkable people.

Our people drive our company’s success. From the Irish McGoughs of the 1800s to the McGoughs of today and countless loyal, experienced, dedicated and expert team members over the years, our remarkable people have built a tradition of outstanding craftsmanship, exceptional outcomes and constantly evolving standards. Learn more about McGough’s legacy of excellence and how it drives our innovation today.

This website uses a variety of cookies, which you consent to if you continue to use this site. You can read our Privacy Policy for details about how these cookies are used, and to grant or withdraw your consent for certain types of cookies.